Revalidatie

“Kwaliteit is bij Hidalgo Horse Care Solutions een key begrip”

Hidalgo Horse Care Solutions biedt u een passende revalidatie aan na een blessure, operatie of ziekte. Een individueel op maat gemaakt revalidatieprogramma zal uw paard helpen om op de meest optimale manier te revalideren om opnieuw in topvorm te komen.

Onze erkende dierfysiotherapeut en chiropractor Evelyne Van Mol kan terugblikken op een ruime ervaring en scholing in binnen- en buitenland. De passie voor paarden is haar drijfveer en haar honger naar kennis binnen de fysiotherapie is niet te stillen. Samen met Vibe van Hidalgo vormen zij een team en trachten zij uw paard optimaal te revalideren door middel van aquatherapie. De efficiënte werking van water bij aandoeningen zoals artrose, peesblessures, pijnlijke gewrichten is wetenschappelijk bewezen.

“De gecombineerde kennis van de dierenarts en onze fysio’s zorgt voor een hogere efficiëntie en een succesvolle revalidatie”

Na een gericht onderzoek gaat onze fysiotherapeut de beweeglijkheid en drukpijnen van de gewrichten opsporen. De nadruk ligt op mobilisatie en manipulatie met als doel de blessures te behandelen.

Na een operatieve ingreep of behandeling door de dierenarts, volgen wij het strikte protocol van de doorverwijzende dierenarts.

Dankzij een individuele toegepaste aquatraining kan de revalidatie optimaal aangepakt worden. Dit gebeurt in de aquatrainer aan de hand van een op maat gemaakt trainingsschema. Het toestel biedt ons de kans om het paard gecontroleerd te laten bewegen zonder de gewrichten te belasten.

Door middel van een goede diagnose en adequate behandeling kunnen blessures genezen worden of in de toekomst voorkomen worden.

Tijdens de revalidatieperiode houden wij nauwlettend contact en geven wij feedback aan de behandelende en doorverwijzende dierenarts.

Revalideren bij Hidalgo?

Contacteer ons
Share This