Riders Academy

“Hidalgo is de thuisbasis voor Thomas Genin’s Riders Academy”

Dat de springsport meer is dan springen alleen, hoeven wij Thomas Genin, huisinstructeur en paardenmanager op Hidalgo, niet te vertellen.

Al van jongs been af was Thomas gebeten door de paardensport en gedreven om ervoor te gaan. Dankzij de succesformule van goede paarden en excellente begeleiding van trainers zoals onder meer Emile Hendrix en Jos Kumps boekte hij als junior en young-rider veel succes. Hij werd Belgisch kampioen bij the young riders en behaalde een 9de en 10de plaats op het Europees kampioenschap showjumping.

Thomas legt zich toe op het opleiden en verkopen van jonge talentvolle springpaarden en het trainen en begeleiden van springruiters. Zijn toewijding, hard werken en een perfect management noopte hem ertoe om een volwaardige Riders Academy op te richten en uit te bouwen op Hidalgo. Hij legt de lat hoog voor zijn jonge ruiters en begeleidt hen ook buiten de lessen want er is meer nodig dan enkele goeie springlessen om het ver te schoppen in de paardensport.

De lessen worden aangepast aan het niveau van de ruiter en bestaan uit opwarmingsoefeningen, dressuurmatige africhting en springgerichte training. De ruiter krijgt ook zijn huiswerk mee; hij/zij moet de oefeningen thuis verder afmaken en blijven oefenen. Thomas zoekt en vindt de optimale training zowel voor het paard als voor de ruiter.

De lessen worden gegeven op de Academy. Desgewenst kan een totaalpakket aangeboden worden als volgt:

  1. Het begeleiden van de ruiter op wedstrijd. Samen met de instructeur wordt het parcours verkend; na afloop wordt een korte briefing gehouden over de werk- en verbeterpunten.
  2. Het dagelijks management van het paard op Hidalgo: opstellen van een werkschema voor het paard, het bepalen van de voeding, het beslag enz…
  3. Het rijden, longeren, wandelen van de paarden door medewerkers van de Academy zodat de paarden hun dagelijkse optimale beweging en training krijgen.

Meer info: https://www.stalgenin.be/nl/riders-academy 

Bent u geïnteresseerd in lessen en/of begeleiding op concours?

Contacteer ons
Share This