Binnen- en gloednieuwe eb- en vloedbodem buitenpiste

Wij beschikken over een professionele binnenpiste en een eb- en vloed buitenpiste. Wij stellen beide pistes open voor onze pensionklanten maar ook voor externe ruiters die een trainingsbasis zoeken. Wenst u te trainen op Hidalgo’s professionele pistes, aarzel niet om ons te bellen op het tel. nr. 0477/28.13.66 of via mail aan vibe@hidalgo.be.

Wij zijn elke dag doorlopend  open van 8u ’s morgens tot 22u ’s avonds. Enkel op zon- en feestdagen sluiten wij om 18u. U huurt de rijbodem per paard. Beide pistes bevatten ledverlichting zodat ook bij valavond buiten kan gereden worden.

De bodems werden getest en goed bevonden door professionele ruiters. De goede kwaliteit van de bodem draagt bij tot de prestaties van het paard en de ruiter. Onze pistes zijn dan ook aangelegd door professionele pistebouwers die teren op een jarenlange ervaring in de hippische sector.

De binnenpiste bestaat uit een geopad-bodem en heeft een uitstekende stabiliteit en schokabsorptievermogen waardoor blessures vermeden worden. De bewatering gebeurt van boven af met een volautomatisch sproeisysteem.

De buitenpiste bestaat uit een eb- en vloed bodem welke op een ecologisch verantwoorde manier geconstrueerd werd.  De eb en vloedpiste is aan de onderkant 100% waterdicht, waardoor er geen water meer verloren gaat door infiltratie. Door een eenvoudig regelsysteem is het mogelijk om het vochtgehalte van de rijbodem aan te passen waardoor deze volledig op peil gehouden wordt. Bij aanhoudende droogte of regelval zal de piste automatisch de basisinstellingen aanpassen om het gewenste resultaat toch te behouden. Onze piste ligt nooit te droog of te nat en kan ten allen tijde bereden worden. Dit ondergrond geregeld waterniveau in combinatie met een bijzondere zandstructuur bepaalt de gewenste hardheid van de rijbodem.

“Wij hebben eerbied en respect voor de voeten van uw paard”

Wilt u ook rijden op een professionele binnen- en/of buitenpiste?

Share This