Conditie- of krachttraining

Preventieve conditietraining van uw paard met als doel het voorkomen van blessures, opbouwen van conditie en het maximaliseren van sportieve prestaties. Dit gebeurt in ons trainings- en revalidatiecentrum met behulp van de aquatrainer onder de professionele coaching en begeleiding van onze fysiotherapeuten. Door middel van de genezende kracht van water, wordt de beweeglijkheid van de rug en de spieren getraind zonder belasting.

Bewegen ligt aan de basis van elke gezonde levensstijl. Ook een paard heeft nood aan beweging, ontspanning of therapie. Een paard wordt nagenoeg dagelijks belast door ruiter, zadel en training. Daarom is een goede conditie belangrijk. Leer bewust met uw paard te trainen, behandel het paard als een atleet. Hidalgo Horse Care Solutions helpt mee om de fysieke en mentale toestand van uw paard op peil te houden.

“Fysiotherapie helpt uw paard om optimaal en pijnvrij te functioneren”

Wij houden ons aan een strikte procedure vooraleer het paard in de aquatrainer begeleid wordt. Het is belangrijk dat het tempo van training langzaam en veilig opgebouwd wordt gaande van gewenning tot conditioneel trainen 4 tot 5 keer per week. Wij bieden u de kans om tijdens de trainingsperiode een afspraak te maken voor een manuele therapie met onze fysio’s. Op die manier wordt het trainingsschema aangepast op maat van uw paard. Eén sessie duurt 20 tot 25-tal minuten en komt overeen met 1,5 uur trainen onder het zadel zonder belasting.

Tijdens een trainingsperiode bieden wij u de mogelijkheid om uw paard tijdelijk op Hidalgo te stallen.

Share This