Sportmassage

Een behandeling aangepast aan de behoeften van elke hond

Voorkennis is een must

Het protocol voor honden volgt dezelfde logica als die voor paarden. Na een dynamische observatie van uw hond, bespreken we samen de voorgeschiedenis en de mogelijke problemen. Vervolgens bepaalt onze fysiotherapeut - met de fysieke toestand van uw hond in gedachte - de geschikte behandeling. De hond is een hypergevoelig dier dat wordt blootgesteld aan de prikkels van alles om hem heen. Het is daarom noodzakelijk om het rustig aan te doen. De massagesessies van uw viervoeter zullen bijgevolg niet langer duren dan een halfuur.

Welke honden komen in aanmerking voor een sportmassage?

Bij Hidalgo zijn werk-, fok- en sporthonden welkom voor een sportmassage. Ook honden die stress hebben gehad na een scheiding, een adoptie of een verhuizing kunnen terecht bij onze fysiotherapeut. Ook iets oudere viervoeters die lijden aan een pathologie zoals artritis of dysplasie kunnen genieten van een sportmassage. Kortom: honden van alle leeftijden en rassen kunnen baat hebben bij een massagebehandeling.

Een variatie aan behandelingen

Onze verschillende behandelingen helpen honden om een betere mobiliteit en elasticiteit van de weefsels te behouden. Op deze manier kunnen gewrichten hun functie goed blijven uitvoeren.

  • Spieronderhoud en onderhoud van peri-articulaire en articulaire structuren
  • Sportvoorbereiding of herstelsessies
  • Lymfedrainagesessies
  • Hydrotherapie of algotherapiesessies
  • Kinesiotapingsessies

Deze behandelingen zijn geen vervanging van een diergeneeskundige diagnose, maar kunnen een dierengeneeskundige behandeling wel aanvullen en/of preventief werken.

Sportmassage
Sportmassage
Sportmassage
Sportmassage