Paardenrevalidatie

De gecombineerde kennis van de dierenarts en onze fysiotherapeut zorgt voor een hogere efficiƫntie en een succesvolle revalidatie.

Optimaal revalideren

Hidalgo Horse Care Solutions biedt uw paard een passende revalidatie aan na een blessure, operatie of ziekte. Een individueel op maat gemaakt revalidatieprogramma zal uw paard helpen om op een optimale manier te revalideren en opnieuw in topvorm te komen. Na een gericht onderzoek spoort onze fysiotherapeut de beweeglijkheid en drukpijnen van de gewrichten op. De nadruk ligt op mobilisatie en manipulatie met als doel de blessures te behandelen.

Herstellen van een operatie

Indien uw paard een operatie heeft ondergaan, volgen wij het strikte protocol van de doorverwijzende dierenarts. Dankzij een individueel toegepaste aquatraining kan de revalidatie optimaal worden aangepakt. De aquatrainer biedt ons de kans om het paard gecontroleerd te laten bewegen zonder de gewrichten te belasten. Tijdens de revalidatieperiode houden we nauwlettend contact en geven wij feedback aan de behandelende en doorverwijzende dierenarts.