Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt uw paard om optimaal en pijnvrij te functioneren

Optimaal revalideren

Hidalgo Horse Care Solutions biedt uw paard een passende revalidatie aan na een blessure, operatie of ziekte. Een individueel op maat gemaakt revalidatieprogramma zal uw paard helpen om op een optimale manier te revalideren en opnieuw in topvorm te komen. Na een gericht onderzoek spoort onze fysiotherapeut de beweeglijkheid en drukpijnen van de gewrichten op. De nadruk ligt op mobilisatie en manipulatie met als doel de blessures te behandelen. Onze fysiotherapeut behandelt ook uw paard bij rijtechnische klachten!

Herstellen van een operatie

Indien uw paard een operatie heeft ondergaan, volgen wij het strikte protocol van de doorverwijzende dierenarts. Dankzij een individueel toegepaste aquatraining kan de revalidatie optimaal worden aangepakt. De aquatrainer biedt ons de kans om het paard gecontroleerd te laten bewegen zonder de gewrichten te belasten. Tijdens de revalidatieperiode houden we nauwlettend contact en geven wij feedback aan de behandelende en doorverwijzende dierenarts.

Indoor- en outdoorpiste

Uw paard kan bovendien optimaal revalideren en trainen op onze binnen- en buitenpiste. Onze indoor- en outdoorpiste hebben een eb- en vloedbodem wat zorgt voor een uiterst aangenaam rijplezier. In vergelijking met klassieke beregening wordt er bovendien veel minder water verbuikt.