Sport­massage

Onze handen zijn ons belangrijkste werkinstrument

Handen zijn een verlengstuk van ons lichaam, het is ons belangrijkste werkinstrument om paarden te masseren. Ze werken een beetje zoals een scan: we zijn met onze handen op zoek naar zones met spanning, stijfheid, warmte, zwelling en beperkingen.

De toegepaste technieken in een sportmassage leiden tot fysiologische reacties ter verbetering van de spiertonus, de beweeglijkheid van de gewrichten, de motoriek, de ontspanning van het spierweefsel, de afvoer van gifstoffen en de toevoer van mineralen en voedingsstoffen, de proprioceptie (het vermogen om zich in de ruimte te oriƫnteren), de algemene soepelheid, de bloedsomloop, het geestelijk welzijn, de preventie van spiercontracturen en meer.

Een massage verbetert dus in de eerste instantie de flexibiliteit van spieren en gewrichten, en bevordert bovendien ook de bloedcirculatie. Het stimuleert het lymfesysteem en helpt bij het effectief elimineren van gifstoffen die zich in het paardenlichaam hebben opgestapeld. Het vermindert ook stress en spiervermoeidheid, wat de kans op blessures aanzienlijk verkleint.

Stretching helpt de flexibiliteit en amplitude van de sportieve beweging te verbeteren

Zachte stretching en passieve gewrichtsmobilisatie worden altijd uitgevoerd na de massage van het gebied. Elke stretching wordt uitgevoerd met inachtneming van de fysieke capaciteiten van het paard tijdens de sessie, dus gelieve dit niet zelf thuis te reproduceren. Stretching brengt comfort en welzijn voor het paard, alsook een verbetering van de soepelheid en dus van de sportieve beweging.