Fokkerij en opfok

Wij gaan voor kwalitatieve bloedlijnen!

Fokken van paarden voor de springsport

Hidalgo’s fokkerij biedt u als ruiter of investeerder de mogelijkheid om een kwalitatief paard aan te schaffen. Wij staan in voor de verkoop van paarden uit eigen fokkerij of wij gaan voor u op zoek naar het perfecte paard. Zo staan wij garant voor kwaliteit. De paardenfokkerij op Hidalgo is voornamelijk gericht op het kweken van fokproducten voor de springsport.

Elk jaar laten wij onze merries dekken door gerenommeerde hengsten. De match wordt op voorhand tot in de puntjes bekeken en besproken binnen ons team om op die manier de perfecte bloedlijnen te genereren. Wij delen een olympische verwachting en zijn dan ook bijzonder trots op onze eigen fokproducten.

Wij zijn continu bezig met kennis vergaren en ervaring opbouwen op vlak van stambomen. Wij dragen ons steentje bij tot de rassenverbetering en proberen de lat elk jaar iets hoger te leggen. Dat doen we door een ultieme selectie te maken van het moederdier in combinatie met een hooggekwalificeerde bloedlijn langs vaderszijde.

Opfok van uw veulens met een volwaardige opvoeding

Elk jaar nemen wij veulens op in onze groep van jonge soortgenoten. Wij beschikken over ruime loopstallen voor de opfok van de jonge paarden per leeftijdscategorie. De stallen zijn voorzien van een dik strobed in de winter en in de zomer grazen de veulens op veilig omheinde weides. Op stal krijgen ze aangepast kracht- en ruwvoer.

De veulens worden nauwlettend opgevoed en worden regelmatig op en af de trailer geladen. Wij hanteren een correct en volledig weidebeheer waardoor onze weides vrij zijn van het Jacobskruiskruid. Dit betekent dat de besmettingsgraad door parasieten dan ook zeer laag is.

Interesse in onze fokkerij of onze opfokmogelijkheden?

Contacteer
ons!