Aquatrainer

Succesvol trainen of herstellen dankzij een aquatraining

De genezende kracht van water in de aquatrainer

Bij Hidalgo kan u terecht voor een preventieve conditietraining van uw paard met als doel om blessures te voorkomen, conditie op te bouwen en sportieve prestaties te maximaliseren. Dit gebeurt in ons trainings- en revalidatiecentrum met behulp van de aquatrainer. Door de genezende kracht van water wordt de beweeglijkheid van de rug en de spieren zonder belasting getraind. Onze professionele fysiotherapeuten krijgen uw paard ongetwijfeld weer in topvorm!

De training van uw paard

Wij houden ons aan een strikte procedure vooraleer het paard aan de slag kan in de aquatrainer. Het is belangrijk dat het trainingstempo langzaam en veilig opgebouwd wordt. Er wordt gestart met watergewenning om ten slotte 4 tot 5 keer per week conditioneel te trainen. Wij bieden u de kans om tijdens de trainingsperiode een afspraak te maken voor een manuele therapie met een van onze fysiotherapeuten. Zo krijgt elk paard een trainingsschema op maat. Eén sessie in de aquatrainer duurt 20 tot 25 minuten en komt overeen met 1,5 uur trainen onder het zadel zonder belasting.

Tijdens een trainingsperiode bieden wij u de mogelijkheid om uw paard tijdelijk op Hidalgo te stallen.

Wist u dat?

Bewegen ligt aan de basis van elke gezonde levensstijl. Ook een paard heeft nood aan beweging, ontspanning of therapie. Een paard wordt nagenoeg dagelijks belast door de ruiter, het zadel en training. Leer bewust met uw paard te trainen, het dient namelijk behandeld te worden als een atleet. Hidalgo Horse Care Solutions helpt u mee om de fysieke en mentale toestand van uw paard op peil te houden.